Merilõvi, mitmest liigist koosnev mereimetaja

otarie 104631 1200 738

Foto krediit: Killy Ridols

Merilõvi on see imearmas ümara näo, vuntsidega koonu ja 4 uimejalaga loom. Selle napisõnalise portree taga peidab end a suur perekond mille liikmed on mõõtmatu suurusega: mõnel 30 kilost 1 tonnini ja teistel 1 meetrist üle 3,50 m! Väikestele või suurtele merilõvidele on ühine võime seista jäsemetel ja kõndida hõlpsalt maismaal, erinevalt hüljestest, kes liiguvad roomates vaevaliselt ringi. Kohtume merilõviga, mereimetajaga, kes tuleb sisse mitut liiki.

Mis loom on merilõvi?

Merilõvi liigitatakse kiskjaliste seltsi ja loivaliste alamseltsi, kuhu kuuluvad hülged, merilõvid ja morsad. Ta on osa perekonnast otariidsmis koondab mereimetajaid, mida tavaliselt nimetatakse merilõviks või merilõvid. Need 2 terminit põhjustavad mõnikord segadust, kuid need viitavad samale loomale. Otariid jagunevad 2 alamperekonda – otariiinid ja arctotsefaliinid – mis levitavad 7 liiki :

Otariines

  • Eumetoopiad;
  • Neophoca;
  • Merilõvi ;
  • Phocarctos;
  • Zalophus.

Arktotsefaliinid

  • Arctocephalus;
  • Callorhinus.

Mitu liiki merilõvisid on?

Suur perekond Otariidae sisaldab 2 alamperekonda, 7 perekonda ja 15 liiki. Neid eristavad elupaigad, füüsilised omadused ja käitumine.

Otariine on 7 liiki:

  • California merilõvi või merilõvi (Zalophus californianus) ;
  • Austraalia merilõvi või merilõvi (Neophoca cinerea) ;
  • Stelleri merilõvi või merilõvi (Eumetopias jubatus) ;
  • Lakk merilõvi või Patagoonia merilõvi (Otaria flavescens) ;
  • Galapagose merilõvi või merilõvi (Zalophus wollebaeki) ;
  • Uus-Meremaa merilõvi või merilõvi (Phocarctos hookeri) ;
  • Galapagose merilõvi või merilõvi (Zalophus californianus wollebaeki).
  • Lõuna-Aafrika karushüljes (Arctocephalus pusillus) ;

Arktotsefaliinidel on 8 liiki:

– Alamliik: Lõuna-Aafrika karushüljes (Arctocephalus pusillus pusillus) ;

– Alamliik: Austraalia karushüljes (Arctocephalus pusillus doriferus) ;

  • Antarktika karushüljes või Antarktika karushüljes (Arctocephalus gazella) ;
  • Subantarktika karushüljes (Arctocephalus tropicalis) ;
  • Uus-Meremaa karushüljes (Arctocephalus forsteri) ;
  • Galapagose saarte karushüljes (Arctocephalus galapagoensis) ;
  • Karushüljes Juan Fernándeze saartelt (Arctocephalus philippii) ;
  • Guadalupe karusnaha hüljes (Arctocephalus townsendi) ;
  • Põhjakarushüljes (Callorhinus ursinus).

Milline näeb välja merilõvi?

Merilõvi ümarat pead kaunistavad väikesed selgelt nähtavad väliskõrvad ja vurrud, mida nimetatakse vibrissae. Need tundlikud karvad, mille orientatsiooni loom saab kontrollida, võimaldavad tal tuvastada näiteks saaklooma või kiskja tekitatud liikumisi vees. Keha fusiform, pikk kael ja 4 uimedeks muudetud jäset iseloomustavad merilõvisid. Suure paksusega nahaalune rasv, aga ka tihe karv, olenevalt liigist valkjas, hall või pruun, aitab neil külmale vastu seista.

Kui suured on merilõvid?

Merilõvide seas on isased alati massiivsem kui emased. Markantseim näide on põhjahüljes, kelle isane on emasest 4 korda raskem. Otariide suurus ja mass sõltuvad liigist. Seega võib emane Galapagose karushüljes mõõta 1 m ja kaaluda 27 kg, kui isane Uus-Meremaa karushüljes võib ulatuda 3,50 m pikkuseks ja kaaluks 500 kg. Just nimelt seda kõige rohkem rasked liigid on Stelleri merilõvi, mis võib ületada 1 tonni ja on 3,30 m pikk.

Mis teeb selle jalad eriliseks?

Merilõvi neljal jäsemel, mis on muudetud uimedeks, on eriline funktsioon. Moodustuvad 2 suurt esiuime ehk rinnaluu laiad lestad kasutatakse ujumiseks ja veealuseks tõukejõuks (tagajalad toimivad siis roolina). Tagauimede eeliseks on see, et nad suudavadvoltida keha all, võimaldades merilõvil maismaal hõlpsalt liikuda. See kohandus on eriti kasulik kividel ronimisel või kiirel kõval pinnal liikumisel. Imetaja on tegelikult võimeline galopeerima ja vajadusel saavutama 30 km/h. See võime muudab merilõvid maismaal liikuvamaks kui merilõvid. tihendid mis suudavad ainult roomata, kuna nende uimed on liiga lühikesed, et neile toetuda.

Kus merilõvid elavad?

Looduses leidub otariide Aafrikas, Ameerikas (põhjas ja lõunas), Euroopa ja Okeaanias. Arktika ja Antarktika meredes on suur liikide mitmekesisus, kuid merilõvisid leidub ka parasvöötme ja subtroopilises meres. Need loomad veedavad palju aega rannikuvetes madal mis pakuvad ideaalseid jahipiirkondi ja võimaldavad neil püsida maa lähedal. Merilõvid eelistavad sageli kiviseid kaldaid, kus nad saavad kergesti veest välja ronida, et puhata, paljuneda ja kiskjate eest põgeneda. Teatud liigid, nagu karjaline merilõvi, käivad sageli lõunapooluse liivarandadel, samas kui teised eelistavad saari, mis on mandritest kaugel (Galápagos, Guadalupe), eemal maismaa kiskjatest ja inimeste häiritusest. THE estuaarid ja lahed pakuvad rahulikumat, kaitstud vett, mis sobivad noortele merilõvidele ja nende emadele. Neid kohti kasutatakse sageliaretus pisikesed.

Mida merilõvid söövad?

Merilõvid on kõigesööjad
Perearstid, kes tarbivad 7–18 kg toitu päevas. Need kestvusujujad suudavad oma toidukorra koostamiseks läbida 10 km tunnis ja olla piisavalt kiired, et kala püüda. Mõned liigid, näiteks California merilõvid, valivad kalaparvede vähendamiseks ja nende püüdmise hõlbustamiseks rühmajahi. Lisaks suurepärasele veealusele nägemisele kasutavad otariidid oma vibrissae vibratsiooni tuvastamiseks ja saagi asukoha määramiseks. Nende mereimetajate lemmikmenüüs kuvatakse peamiselt:

  • kala (sardellid, heeringas, makrell, sardiinid, lõhe, tursk jne);
  • Kalmaar ja muud peajalgsed, näiteks kaheksajalad (eriti sügavamates või parasvöötmes vetes elavad merilõvid);
  • Karbid, nagu krabid ja krevetid;
  • Merelinnud ja munad (aeg-ajalt).

Milline on merilõvide elustiil?

Merilõvid peavad jahti merel ja naasevad maale puhkama ja paljunema. Need loomad seltskondlik
moodustavad kivistel rannikul sadadest isenditest koosnevaid suuri kolooniaid ja veedavad palju aega päikese käes laiskledes. Seejärel heidavad nad pikali maapinnale või jäävad püsti, sirutades koonu taeva poole. Peale uinaku veedab merilõvi päevi oma keha vastu kive (või liigikaaslasi) hõõrudes ja ennast (vahel üksteist) hooldades. Rühmad elavad üldiselt ilma hierarhiliste konfliktideta. Kõik liigid on polügüünne, see tähendab, et üksik isane paaritub oma haaremi emastega. Enesekehtestamiseks kasutab kasvataja asendeid (seisab täispikkuses) ja võimsad häälitsused
mis on sageli piisavad rivaalide hirmutamiseks ja domineerimise kehtestamiseks, ilma et peaksite tingimata kasutama võitlust.

Kuidas merilõvid paljunevad?

Pesitsushooajal, mis kestab maist novembrini, paaritub iga isasloom vähemalt 4 emasloomaga. Pärast 11-kuulist tiinust sünnitab merilõvi a ainult väike, kuival maal, et imetab kohe. Pärast seda, kui ta on jätnud ta merele söötma, leiab ta ta tänu tema nutule ja lõhnale tohutu koloonia keskelt. Nädala pärast ujub merilõvipoeg vees esimest korda, kuid seda võõrutamine ilmneb alles aasta pärast. Kui mõlemad sugupooled jõuavad suguküpseks umbes 4–6-aastaselt, paljunevad isased tõeliselt alles umbes 10-aastaselt, kui nad on võimelised omastama. territooriumil ja haaremit.

Merilõvi: milline on tema kaitsestaatus?

19. sajandi jooksul juhtis inimene a intensiivne jaht sellest imetajast, mis oli kõrgelt hinnatud toiduressurss. Looma kasutati ära ka karusnaha, õli ja muude saadud toodete pärast. Jaapani merilõvi (Zalophus japonicus), näiteks hävis 1960. aastatel avaliku arvamuse survel kaitse
aitas päästa populatsioone väljasuremisest. Tänapäeval käsitletakse maailmas registreeritud 15 merilõviliigist 6 ähvardatud Rahvusvahelise Looduskaitseliidu (IUCN) klassifikatsiooni järgi:

  • Galapagose karushüljes (ohus);
  • Austraalia merilõvi (ohustatud);
  • Uus-Meremaa merilõvi (ohustatud);
  • Galapagose merilõvi (ohustatud);
  • Stelleri merilõvi (peaaegu ohus);
  • Põhjakarushüljes (haavatav).

Mis ohustab merilõvisid?

Orka (Orcinus orca) ja suur valgehai (Carcharodon carcharias) esindavad peamist kiskjad looduslikud merilõvid. Samal ajal ohustab inimtegevus neid imetajaid erinevate vahenditega, näiteks:

  • ülepüük ;
  • Konfliktid kaluritega (kui merilõvid “varastavad” nende saagi);
  • Salaküttimine ;
  • Juhuslik püük võrkudesse ja muudesse püügivahenditesse;
  • Reostus (plastjäätmete allaneelamine, saastumine mürgiste ainetega nagu DDT ja PCB);
  • Kliimamuutus (mis mõjutab saagi kättesaadavust ja elupaiku);
  • Turism, rannikualade arendamine ja merendus (merilõvide häirimise allikad).

Merilõvi eeldatav eluiga on isastel 15–20 aastat ja emastel 20–30 aastat.

Autor Nathalie Truche – Avaldatud 03.06.2024 Mereimetaja

Jätka lugemist:  Kuidas on hundikari organiseeritud?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga